Uudistuva YVA-lainsäädäntö – sujuvoittuuko ympäristövaikutusten arviointimenettely?

,

Suurten ympäristönkäyttöhankkeiden vaikutukset arvioidaan niin Suomessa kuin lukuisissa muissa maissa ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä (YVA-menettely). Suomalaista YVA-menettelyä on pidetty erityisesti ympäristötavoitteiden kannalta toimivana ohjauskeinona, mutta hankkeesta vastaavien näkökulmasta ajoittain myös raskaana prosessina.

Ympäristövaikutusten arviointimenettelyä koskeva lainsäädäntö on ollut kuluneella hallituskaudella yksi sääntelyn sujuvoittamistoimien kohteista.

Miten sujuvoittamistyössä on onnistuttu ja mitä sääntelystrategisia valintoja on tältä osin tehty? Tätä pohtii ympäristöoikeuden professori Ismo Pölönen Edilexin Vierashuoneessa. Lue koko artikkeli täältä!

 

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *