Kansalaistieteen päivä 25.5.2018

,

Voiko tutkimuksella tuottaa osallistuvaa ja vaikuttavaa kansalaisuutta? Miten kansalaistiede näyttäytyy eri tieteenaloilla ja erilaisissa käytännön tilanteissa? Tervetuloa mukaan vaihtamaan ajatuksia Kansalaistieteen päivässä Joensuussa 25.5.2018! 

Päivän tavoitteena on keskustella ja jakaa tietoa kansalaistieteen ja -tutkimuksen eri toteutusmahdollisuuksista ja hyödyistä sekä rajoista ja haasteista. Tavoitteena on oppia eri tieteenalojen lähestymistavoista ja sovellutuksista. Käsitteellisten pohdintojen ohella päivän aikana keskitytään myös käytännön kysymyksiin.

Ohjelmassa mm. erikoistutkija Taru Peltolan katsaus kansalaistieteen lähestymistapoihin, terminologiaan ja tutkijatohtori Tiina Sotkasiiran esitys kansalaistieteen tekemisestä lieksalaisten maahanmuuttajien kanssa ja pienryhmäkeskusteluja seuraavista aiheista:

  • Kansalaisen sydämen paikat, kielet ja kulttuurit
  • Terveyden utopiat
  • Kansalaistiede ja psykologia
  • Kansalaistiede ekologisen tutkimuksen välineenä

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Kuva: Coralie Mounet.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *