CORE tukee susikysymyksen ratkaisemista

,

Sudet kuumentavat tunteita. Suden kautta käsitellään monia kipeitä kysymyksiä, kuten maaseudun ja kaupunkien välisiä suhteita, Suomen EU-jäsenyyttä, päätöksentekovallan jakautumista ja suomalaisten luontosuhdetta. Susi on politikoinnin väline. Susikeskustelussa aidot ongelmat sekoittuvat löysiin mielipiteisiin, tarinoihin ja huhuihin. Toisinaan sekoittaminen on tietoista. 

YLE haastatteli susikysymystä käsittelevään artikkeliin (10.4.2019) CORE-hankkeen tutkja Outi Ratamäkeä. ”Ratamäki on mukana tutkimushankkeessa, jossa kiinnostuksen kohteena on yhteistoiminta ympäristöpäätöksenteossa. Yksi tutkimuskohteista on susikannan hoitosuunnitelman päivitys.

Se käynnistyi viime syksynä maa- ja metsätalousministeriön asettamissa työryhmissä. Keskeinen tavoite on luottamuksen rakentaminen eri tavalla susista ja niiden suojelun tarpeesta ajattelevien välille. Suomessa yhteistyö on ollut tähän saakka vaikeaa. Susiseutujen asukkaiden, viranomaisten, ministeriön ja tutkijoiden välillä vallitseva syvä luottamuspula tekee keskustelusta junnaavaa. … Ratamäki kertoo panneensa merkille, ettei suden hoitosuunnitelmaa työstettäessä ole enää haukuttu tai vähätelty pöydän toisella puolella istuvia.”

Lue koko artikkeli: Riita susista on repinyt Suomen kahtia – nyt on ratkaisujen aika ”Susi ja ihminen ovat aina olleet samoilla apajilla”

Kuva: Staffan Widstrand

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *