Tervetuloa Collaborative Public Manager -koulutukseen!

,

Kohtaatko työssäsi erilaisten intressien yhteen sovittamiseen ja monitoimijaiseen yhteistyöhön liittyviä ongelmia? Haluatko kehittyä yhteistoimintaosaajaksi, oppia parhaista kansainvälisistä käytännöistä ja soveltaa niitä omissa hankkeissasi?

Tervetuloa mukaan syksyllä 2018 alkavaan Collaborative Public Manager -koulutukseen! Koulutus antaa valmiuksia monitoimijaiseen yhteistyöhön sekä erilaisten tavoitteiden yhteensovittamiseen tähtäävien prosessien suunnitteluun ja vetämiseen. Taustalla on yhteistoiminnallisen hallinnan malli, jota on menestyksellä sovellettu Oregonin osavaltiossa 1990-luvulta lähtien.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti ympäristösuunnittelun ja -päätöksenteon parissa eri aloilla ja aluetasoilla toimiville viranhaltijoille. Mukaan ovat tervetulleita lähiympäristöjen, maankäytön, liikenteen ja luonnonvarojen parissa toimivat – mutta myös muiden alojen viranhaltijat, jotka haluavat kehittää kykyä ratkaista yhteisiä ongelmia eri sidosryhmien kanssa.

Koulutuksen järjestää Suomen Akatemian strategiden tutkimuksen neuvoston (STN) rahoittama hanke Yhteistoiminnallisia ratkaisuja sirpaloituvien yhteiskuntien ongelmiin – käänne yhteishallintaan ympäristöpäätöksenteossa (CORE).

Koulutus hyödyntää osallistujien kokemuksia ja tukee osallistujien omaa työskentelyä.

Osallistujat pääsevät toimimaan jatkossa suomalaisen yhteistoiminnallisen ympäristösuunnittelun ja -päätöksenteon edelläkävijäyhteisönä CORE-hankkeen tukemana.

Englanninkieliseen koulutukseen sisältyy kaksi lähijaksoa (ensimmäinen 9.-10.10.2018 Helsingissä, toinen 2019) ja virtuaaliopiskelua. Koulutus on osallistujille maksuton.

Kouluttajina toimivat Portland State University’ssa toimivan National Policy Consensus Center’in asiantuntijat. NPCC on toteuttanut ja fasilitoinut viimeisten 15 vuoden aikana yli 300 erilaista yhteistoiminnallista prosessia Oregonin osavaltion hallinnonalojen, paikallis- ja aluehallinnon sekä erilaisten sidosryhmien välillä. Oregonin osavaltion hallinto hyödyntää järjestelmällisesti yhteistoiminnallisen ongelmanratkaisun menetelmiä ja NPCC:n osaamista.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan, ilmoita alustava kiinnostuksesi projektipäällikkö Kaisa Huhdalle, kaisa.huhta@uef.fi. Lisätietoa saa myös CORE-hankkeen johtajalta, professori Lasse Peltoselta, lasse.peltonen@uef.fi.

Päivitys 15.8.2018: Kurssin osallistujat on valittu.

CORE-hanke järjestää myös muita mahdollisuuksia tutustua yhteistoiminnallisen ongelmanratkaisun menetelmiin. Pyrimme järjestämään mm. tämän koulutuksen antia kokoavan suomenkielisen koulutuspäivän vuonna 2019. Tilaa tämän sivun alalaidasta  Yhteistoiminnallinen hallinta -uutiskirje ja saat tulevista tilaisuuksista tietoa sähköpostiisi!

Tämä kutsu tulostettavana pdf-tiedostona tässä.

 

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *