Kehittyykö demokratia kokeillen? Arviointi demokratiakokeilijoiden apuna

,

Demokratian parantamiseksi on tehty ja tekeillä kokeiluja eri aluetasoilla, niin edustuksellisen järjestelmämme korjausliikkeiksi kuin sen täydentämiseksi suoremmalla tekemisen demokratialla. Kokeilujen kirjo ulottuu kansalaisraadeista ja osallistuvasta budjetoinnista aikapankkitoimintaan ja kansalaisten ideoiden resursointia mahdollistaviin alustoihin kuten Kokeilun paikka.

Tarve uudistaa demokraattista järjestelmäämme on ilmeinen, mutta miten kokeilut oikeastaan kytkeytyvät laajemman muutoksen aikaansaamiseen? Miten erityisesti tutkimustyötä hyödyntäviä demokratiakokeiluja saataisiin hyödynnettyä tehokkaasti? Millaiset arvioinnin tavat voisivat auttaa demokratiakokeilujen tulosten ja vaikutusten kanavoitumista demokratian uusiutumiseen paitsi pienin askelin myös isosti?

Maija Faehnle, Julia Jousilahti ja Maija Jäske pohtivat näitä kysymyksiä Kokeilevan Suomen blogissa BIBU-, PALO- ja CORE-hankkeissa tehtävien demokratiakokeilujen kannalta. Lue koko blogi tästä. Tervetuloa myös mukaan keskustelemaan aiheesta Kokeilujen arviointi -aamukahveilla 7.6. klo 8.30-10.00 Valtimossa!

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *