SAVE THE DATE: DEMOKRATIAKORJAAMO 17.2.2021

,

Kolmatta kertaa järjestettävä Demokratiakorjaamo pidetään seuraavan kerran keskiviikkona 17.2.2021 klo 13–16 Zoomissa – kutsu, ohjelma ja ilmottautumislinkki tulossa tammikuussa. 

Demokratiakorjaamo kutsuu kaikki demokratiasta kiinnostuneet kuulemaan huippututkijoiden näkemyksiä demokratian ajankohtaisista haasteista sekä keskustelemaan kokeiluista, joilla haasteita voidaan ratkaista. 

Demokratiaa on koeteltu taas tänä vuonna. Yhdysvalloissa istuva presidentti ei suostunut myöntämään tappiotaan reiluissa vaaleissa ja Euroopassa Unkarin ja Puolan autoritäärisin ottein hallitsevat johtajat ovat kiristäneet otetaan kansalaisyhteiskunnasta ja mediasta.

Päivänpoliittisten tapahtumien lisäksi demokratiaa haastavat myös pidemmän aikavälin muutokset: Ilmastonmuutoksen hillinnän kaltaiset monimutkaiset haasteet edellyttävät pitkälle tulevaisuuteen katsovaa, perinteiset siilot ylittävää yhteistyötä, joka ottaa huomioon myös tulevien sukupolvien oikeudet. Kansalaiset tuntuvat eriytyvän kupliin, jotka eivät keskustele keskenään. Osa jää kokonaan sivuun yhteisestä päätöksenteosta ja etenkin nuoret kokevat, ettei politiikka nykymuodossaan ole heitä varten. Mitä tehdä? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Demokratiakorjaamossa.

Demokratiakorjaamon järjestää neljä tutkimushanketta, joita rahoittaa strategisen tutkimuksen neuvosto (STN):

ALL-YOUTH  – Kaikki nuoret haluavat määrätä elämästään

BIBU – Kansalaisuuden kuilut ja kuplat

CORE  – Yhteistoiminnallisia ratkaisuja sirpaloituvien yhteiskuntien ongelmiin

PALO – Osallistuminen pitkäjänteisessä päätöksenteossa

 

Lisätietoa Demokratiakorjaamosta antaa Julia Jousilahti (julia.jousilahti@demoshelsinki.fi, 040 722 4931).

Ilmoittautuminen tilaisuuteen aukeaa tammikuussa 2021.

Tervetuloa mukaan!

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *