Kestävän talouden transition yhteiskunnalliset haasteet ja ratkaisut

,

Mitä yhteiskunnallisia, poliittisia ja toiminnallisia haasteita Suomella ja Euroopalla on edessään ympäristön suurten muutosten sekä vihreän talouden transitioiden kehittämisessä? Miten yhteistoiminnallisuus ja osallisuus voisivat parantaa ympäristöä ja luonnonvaroja koskevaa päätöksentekoa ja ohjausta? Mitä mahdollisuuksia tarjoavat uudet liiketoimintamuodot? Mitä ovat näiden muutosten kulttuuriset ulottuvuudet?

Tervetuloa 11.6.2018 mukaan Itä-Suomen yliopiston Ympäristö & Yhteiskunta -tutkimuspäivään keskustelemaan näistä kysymksistä ja tapaamaan tutkijoita. 

Puhujina mm. CORE-hankkeessakin toimivat professorit Lasse Peltonen, Rauno Sairinen ja Ismo Pölönen sekä tutkijatohtori Tuula Teräväinen.

Päivän päättää professori Tapio Määtän vetämä paneelikeskustelu otsikolla: Mitä ovat kestävän talouden transition yhteiskunnalliset haasteet ja miten tutkimus voi vastata niihin? Paneelissa äänessä ovat tutkijoiden lisäksi äänessä kansanedustaja Krista Mikkonen ja Sitran neuvonantaja Jukka Noponen. 

Lue lisää ja ilmoittaudu 31.5. mennessä mukaan täältä.

Tilaisuuden järjestää Itä-Suomen yliopistossa toimiva yhteiskunnallisen ja kulttuurisen ympäristö- ja luonnonvaratutkimuksen verkosto, LYY-Instituutti (luonnonvarat, ympäristö & yhteiskunta). Instituutin puitteissa tehdään monialaisesti tutkimusta tämän päivän ja tulevaisuutemme globaaleista ja paikallisista ympäristö- ja luonnonvarahaasteista.

0 kommentit

Kommentoi

Haluatko liittyä keskusteluun?
Ole hyvä ja osallistu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *