core_weblogo

Yhteisoiminnallinen hallinta -uutiskirje 2/2018

Hienoa, että olet kiinnostunut yhteistoiminnallisesta hallinnasta! Tämä uutiskirje kertoo
  • CORE-hankkeen etenemisestä. CORE tutkii ja kehittää yhteistoiminnallisen hallinnan käytäntöjä reilujen ja tehokkaiden, parhaaseen tietoon perustuvien ratkaisujen luomiseksi kiistanalaisiin ympäristön ja luonnonvarojen käytön ongelmiin.
  • Tulevista tilaisuuksista: COREvents#2 tarjoaa kansainvälistä inspiraatiota asiantuntijuuden ja tiedon käytön haasteisiin ympäristösuunnittelussa ja päätöksenteossa. Demokratiapäivänä voit tulla tapaamaan meitä demokratiatorilla. Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen kollokvio tarjoaa tilaisuuksia vaihtaa ajatuksia yhteistoiminnallisuudesta uusiutuvan energian edistämisessä sekä kokeiluista.
  • Collaborative public manager -osaajayhteisön kehittämisestä Suomessa.
  • Lopusta löytyy lisäksi tuoreita lukuvinkkejä.

Ensimmäiset CORE-tapaustutkimukset etenevät

CORE kokeilee ja kehittää Suomeen sopivia yhteistoiminnallisen hallinnan malleja tapaustutkimusten avulla. Ensimmäisenä käynnistyneet tapaukset käsittelevät maankäytön suunnittelua, kaivostoimintaa, uusiutuvaa energiaa, turve- sekä vesistökysymyksiä sekä susia. Tapauksia tarkentuu myöhemmin lisää.

Haluatko keskustella tapaustutkimuksista tai kuulla lisätietoja? Ota yhteyttä vuorovaikutusvastaavaan.
corekansi

Viimeaikaisia tapahtumia


Toukokuussa järjestimme ensimmäisen COREvents-tilaisuuden, jossa kaksi huippuosaajaa kertoi yhteistoiminnallisen hallinnan käytännöistä ulkomailla. Tilaisuuden tallenteen voit katsoa täältä. CORE oli touko-kesäkuussa mukana myös Kansalaistieteen päivässä, Kokeilujen arviointi -aamukahveilla ja kestävän talouden transitiota käsitelleessä Itä-Suomen yliopiston tutkimuspäivässä.

Syyskuussa kansainväliset opiskelijat tutustuivat ympäristökonfliktien suunnitteluun NOVA-yliopistoverkoston kurssilla, jonka järjestämisessä CORE oli mukana All-Youth-hankkeen kanssa.

COREvents #2: Using collaborative knowledge practices in environmental planning and decision-making

COREvents #2: Using collaborative knowledge practices in environmental planning and decision-making
Miten luottamus asiantuntijuuteen syntyy ja miten se menetetään? Miten selviytyä ympäristöasiantuntijuuden haasteista? Miksi yhteinen tiedon tuotanto on lupaava ratkaisu monimutkaisten yhteisten ongelmien käsittelyssä ja miten sitä voi soveltaa käytännössä? Tervetuloa 4.9.2018 mukaan kuulemaan kolmen kansainvälisen huippuosaajan puheenvuoroja ja keskustelemaan! Lue lisää.

Tutkijat tavattavissa demokratiatorilla

Mitä haluaisit tietää demokratiasta? Haluatko vaihtaa tutkijan kanssa ajatuksia demokratian kehittämisestä alueella, jossa toimit? Kiinnostaako rakenteilla oleva demokratian kokeilevan kehittämisen alusta ja yhteisö, Demokratiakiihdyttämö? Tai kuplien puhkominen, tiedon yhteistuotanto tai pitkäjänteisempi päätöksenteko?

Tule 9.10.2018 Demokratiapäivän torille kysymään tutkijoilta mitä vain demokratiasta ja tutkimuksesta! Pisteellä on mukana tutkijoita COREsta, BIBUsta ja PALOsta eli Suomen Akatemian strategisen tutkimuksen neuvoston Muuttuvat hallinnan tavat ja aktiivinen kansalaisuus -ohjelman hankkeista. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan täällä!

YHYS-kollokviossa keskustellaan uusiutuvasta energiasta ja kokeiluista

YHYS Colloquium - Call for papers: renewable energy, experiments and interventions
CORE on mukana yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen kollokviossa 22.-23.11. Rovaniemellä. Sessioissa kuullaan tuoreita tutkimusnäkökulmia ja vaihdetaan ajatuksia uusiutuvan energian kysymyksistä sekä kokeiluista ja interventioista. Lue lisää!

Suomen Collaborative public manager -osaajayhteisö rakentuu

Collaborative public manager - eli mikä? Keksi suomennos!
Lokakuussa 2018 Helsingissä käynnistyy Collaborative public manager -koulutus, jolla kolmisenkymmentä viranhaltijaa käy kansainvälisten huippuosaajien johdolla kehittämään yhteistoiminnallisen hallinnan taitoja. Koulutus toimii alkusysäyksenä collaborative public manager -osaajayhteisön kehittymiselle Suomessa.

Jaamme verkkosivullamme koulutuksen kuulumisia ja oppeja sekä konkreettisia kuvauksia yhteistoiminnasta viranhaltijoiden arjessa. Kerromme myös tulevista mahdollisuuksista päästä oppimaan yhteistyötaitoja. Vuonna 2019 pyrimme järjestämään koulutuksen antia kokoavan suomenkielisen koulutuspäivän. Uutiset kaikista löytyvät sivulta tunnuksella collaborative public manager.

Mutta mikä olisi toimiva vastine collaborative public manager -ilmaisulle suomeksi? Katso täältä, mitä suomennoksia on ehdotettu tähän mennessä ja miten voit tulla keskusteluun mukaan. Uudet ehdotukset ja kommentit ovat oikein tervetulleita! Otamme suomennoksen käyttöön, kun paras sellainen löytyy.

Ajankohtaisia ajatuslähteitä

facebook twitter